Project Health Ways

India is het 7e grootste land ter wereld en het 2e dichtsbevolkte land ter wereld. Sinds 2010 zijn we gestart met een gezondheidsproject onder de naam Health Ways. Het is een winkeltje, annex contactcentrum in Manipal, Zuid-India en de eerste in zijn soort in Karnataka, een staat ongeveer zo groot als Nederland. De mensen spreken hier Kanada, één van de 30 talen in India. Gelukkig spreken de meeste mensen ook Engels. 

 

De armoe is vaak hartverscheurend en de rijke klasse doet daar weinig aan vaak vanwege de kortzichtige religieuze achtergronden. Hygiëne laat veel te wensen over. Ook op het gebied van voeding is er veel te doen en met name gezonde voeding. Het Westen veroverd meer en meer de markt met 'fast food', waardoor nog meer kwalen geïntroduceerd worden, in een land waar al genoeg ellende is. 

 

Voorlichting en daadwerkelijke hulp op gebied van leefstijl en het voorzien in gezonde producten is een noodzakelijke stap om velen te helpen een beter leven te leiden en ziekten te voorkomen. 

 

Onder het kopje 'Ervaringen uit het werk' kunt u meer lezen over de mooie ervaringen die we daar mochten meemaken. Onder 'photos' zijn er meerdere foto's van ons werk te zien.

India heeft uw hulp nodig

U kunt helpen door gebed en door ons financieel te steunen. 

* Er is plaats nodig waar mensen geholpen kunnen worden en les kunnen krijgen en waar groenten, fruit en kruiden aangeplant kunnen worden. Op dit moment hebben wij geen eigen plek en zijn we aangewezen op huurhuizen. Dit zorgt in verhouding voor hoge maandelijkse kosten. Het is de bedoeling dat het project uiteindelijk op eigen benen komt en een eigen stuk land is een belangrijke stap in die richting. Wij hebben wel iemand die ons kan helpen om eigen stenen te maken met een speciale machine voor de bouw van accomodatie. 
* Er is geld nodig voor voorlichtingsmateriaal.
* Er is dringend behoefte aan een grotere oven en een grotere generator.

Het project blijft staan onder toezicht en begeleiding vanuit Nederland. 

Alles wat u kunt missen om dit project te steunen wordt heel erg gewaardeerd.
Voor Nederland: Bank: 95.78.22.111 of giro 47.24.792 Stichting Elia, mvv Project India.